Skip to main content

Scooters en bromfietsen (elektrisch)

Scootfix is officieel dealer van de volgende merken elektrische scooters: NIU, AGM en Yadea elektrische scooters en Super Soco elektrische scooters en bromfietsen. Scootfix is een NIU Superior store. Dat betekent dat alle elektrische modellen van het merk NIU te bewonderen zijn in onze showroom. Ook kan er op alle modellen een vrijblijvende proefrit gemaakt worden.

Voordelen elektrische scooter vergeleken met een brandstof scooter
Het rijden van een elektrische scooter brengt een aantal voordelen met zich mee vergeleken met het rijden van een brandstofscooter. Een elektrische scooter is zowel beter voor het milieu, als beter voor de portemonnee, aangezien het laden van een scooter goedkoper is dan brandstof tanken. Daarnaast heeft een elektrische scooter minder onderhoud nodig dan een brandstof scooter, dankzij de accu aandrijving. Bij een elektrische scooter vragen alleen de banden, remmen en verlichting om onderhoud.

Aandachtspunten elektrische scooter
Wel is de actieradius van de elektrische scooter kleiner dan die van een brandstof scooter. Hiermee moet een berijder van een elektrische scooter wel rekening houden. Ook is de aanschaf van een elektrische scooter duurder dan de aanschaf van een ouderwetse brandstof scooter, maar dat zal zich uiteindelijk terugverdienen door lagere brandstofkosten en minder onderhoudskosten. In vergelijking met een motorblok van een brandstof scooter, is een accu van een elektrische scooter wel sneller aan vervanging toe. Een vervangende accu kost hierbij al gauw honderden euro’s.

Waarop letten bij de aanschaf van een elektrische scooter?
Let bij aanschaf van een elektrische scooter wel op de actieradius. Moet u dagelijks langere afstanden rijden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer, dan zult u een hogere actieradius nodig hebben, dan wanneer u wat korte ritten maakt. Ook heeft een bromversie (45 km/u) een lagere actieradius dan een snorversie (25 km/u). Maar ook zaken als oplaadduur van de accu en het gemak waarmee een scooter op te laden is, zijn punten om op te letten bij aanschaf. Vanzelfsprekend zijn er dan ook prijsverschillen tussen scooters die een hogere actieradius en een kortere oplaadduur hebben t.o.v. scooters met een lagere actieradius en langere oplaadduur.